شمس گستر کوار

گلایه کشاورزان از کمبود کود اوره ادامه دارد

تعداد بازدید: 1429
نویسنده خبر :
منبع : منبع : خبرگزاری مهر
6 1399 مرداد

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که وزارت جهاد کشاورزی عنوان می‌کند مشکلی در تأمین کود اوره مورد نیاز کشاورزان وجود ندارد، تولیدکنندگان همچنان از چالش تأمین کود اوره گلایه دارند.

کشاورزان می‌گویند با وجود تولید پتروشیمی‌های داخلی، در تأمین این کود مشکل دارند و نکته جالب اینجاست همین کود اوره که روی آن برچسب «غیر قابل خرید و فروش در بازار آزاد» زده شده است، در بازار آزاد بدون محدودیت در حجم، خرید و فروش می‌شود. این مساله در سالی که مزین به ن ا م «جهش تولید» شده است می‌تواند عواقب سنگینی برای بخش کشاورزی داشته باشد.

توزیع کود اوره قطره چکانی و قیمت‌ها ۳ برابر نرخ مصوب است

در این راستا، سید جعفر حسینی، مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور پیشتر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کمبود کود اوره برای مصارف کشاورزی گفته بود: این مساله برای کشاورزان مشکلات زیادی ایجاد کرده است چرا که توزیع کود اوره نیز به صورت قطره چکانی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کود اوره تولید داخل کشور است و نیاز به واردات نداریم، این سوال را مطرح کرده بود که چرا با وجود تولید مناسب چرا باز هم کمبود وجود دارد؟

حسینی گفته بود: کود اوره مورد نیاز بخش کشاورزی سالیانه حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برآورد می‌شود اما هیچگاه این میزان از طرف پتروشیمی‌ها برای بخش کشاورزی تخصیص داده نشده است.

در واکنش به این اظهارات، مسئولان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اعلام کردند که هیچ مشکلی در تأمین و توزیع این کالا وجود ندارد. براساس اعلام این شرکت قیمت فروش این محصول در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی ۵۴۵,۰۰۰ ریال است. اظهاراتی مبنی بر قیمت فروش هر کیسه ۱۶۰ هزار تومان در بازار آزاد جای تردید داشته و قابل تأمل و بررسی است زیرا این قیمت حتی از قیمت فروش اوره در بورس کالا نیز به مراتب بیشتر است.

وزارت جهاد: هیچ مشکلی در تأمین و توزیع نداریم

د رهمین حال، وزارت جهادکشاورزی هم اعلام کرده: سهمیه ابلاغی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال جاری مقدار ۲.۲ میلیون تن است که از این مقدار از ابتدای سال جاری طبق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی تاکنون بیش از ۷۷۰ هزارتن کود اوره در کلیه استان‌ها توزیع شده است.

این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد رشد و نسبت به میانگین بلندمدت دهه اخیر بیش از ۴۲ درصد رشد داشته است. این در حالی است که هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار تن نیز ذخیره استراتژیک کود اوره در انبارهای این شرکت و شبکه کارگزاران توزیع نهاده‌های کشاورزی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی موجود است. 

در همین زمینه حمید رسولی، مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و مجری طرح خودکفایی کودهای کشاورزی اعلام کرده است: سهمیه تخصیصی کود اوره توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی به بخش کشاورزی در سال جاری به میزان ۲.۲ میلیون تن است که البته وزارت متبوع تلاش‌های ارزنده‌ای را جهت افزایش سهمیه از طریق مراجع ذی صلاح آغاز نموده است.

انجمن کارفرمایان پتروشیمی: تولید مشکل ندارد سیستم توزیع دچار اختلال است

انجمن کارفرمایان پتروشیمی نیز مشکلات مربوط به این حوزه را ناشی از اختلالات موجود در توزیع دانسته و عنوان کرده است: هیچ کمبودی در تولید و تخصیص سهمیه کود اوره بخش کشاورزی وجود ندارد و مشکلات موجود ناشی از توزیع است.

احمد مهدوی ابهری، رئیس انجمن کارفرمایان پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اظهارات مطرح شده پیرامون کمبود کود اوره کشاورزان گفته است: هیچ کمبودی در تولید و تخصیص سهمیه کود اوره بخش کشاورزی وجود ندارد و سهمیه مصوب، ماهانه در اختیار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار می‌گیرد و مشکلی در این زمینه نداریم.

وی ادامه داد: اگر مشکلی وجود دارد، ناشی از سیستم توزیع است و به همین دلیل شاهد افزایش قیمت هستیم؛ این در حالی است که دولت به این بخش یارانه می‌دهد. 

با توجه به اینکه کمتر از دو ماه به آغاز فصل زراعی جدید باقی است و چیزی تا آغاز کشت محصولات کشاورزی نمانده لازم است وزارت جهاد کشاورزی باید بررسی کند که چرا کود اوره سهمیه بخش کشاورزی که از سوی پتروشیمی‌ها در اختیار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار می‌گیرد، بدست کشاورزان نمی‌رسد و چنانچه مشکل از جای دیگری است، تا پیش از شروع فصل کشت تدابیر لازم را برای حل مشکل اتخاذ کند.

مقالات مرتبط

نظراتــــ

Submit Express